Mit készíts ajándékba?

Nem feltétlenül kell drága ajándékot vennetek, készíthettek ti magatok is:

Menyecske-naptár

Emlékeztek még kiskorotokban hogy örültetek az adventi naptárnak? Lepjétek meg a menyasszonyt egy hasonlóval! Ez egy igazán személyes ajándék, mellyel akár hagyományt is teremthettek.

A barátnők, rokonok írjanak kis üzeneteket, bölcsességeket a házassággal kapcsolatban a menyasszonynak. Lehetőleg ne jókívánságokat, abban lesz bőven része az esküvőn. Ezeket a rövid szösszeneteket írhatjátok egyből egy kiskönyvbe (mint régen az emlékkönyv volt), vagy le is fűzhetitek. Másoljátok le az üzeneteket külön kisebb papírokra.

Számoljátok ki, hány nap van a nagy napig. Minden napra készítsetek egy kis tasakot, és tegyétek bele a jótanácsokat, üzeneteket a házassággal kapcsolatban, minden napra egyet-egyet, így a menyasszony minden nappal bölcsebb lesz.

A tasakok, csomagok készítésénél legyetek kreatívak: készülhet gyufás skatulyákból, kis zoknikból,meglepetés-tojásokból (ami a Kindertojásban van), diafilm tartóból, papírpohárból, stb. Tehettek a csomagba apró ajándékokat is, például hajcsatot, kis fülbevalót, akár finomságot is. Az utóbbival azonban óvatosan, ha fogyókúrázik a menyasszony, nem fogja díjazni a sok apró csokit, sőt…

Ha elkészítettétek a könyvet is, a nagy napon nincs más hátra, mint átadni a menyasszonynak, azaz immáron feleségnek.A könyvet aztán folytathatjátok, és akár hagyomány is lehet belőle, melyet majd lányaitok is tovább visznek…

 

Szerelem zseton: Vágjatok papírkorongokat, melyeket különböző feliratokkal lássatok el, mint például:  „Csókolj meg!”, „Tégy magadévá!”. Ezeket dobáljátok bele egy textil zsákocskába, a menyasszony pedig beválthatja őket a vőlegénynél, szebbé téve a házasság szürke hétköznapjait.

Varrjatok közös fotókkal telinyomott vászonból babzsák fotelt, vagy ágytakarót, párnát.

Írjatok házassági kalauzt, minél több humoros tanáccsal. Ötletet meríthettek a fogadalomból, kiegészíthetitek személyes, közös sztorikkal.

Ajándékozzatok egy hatalmas fakanalat a menyasszonynak, kössetek rá színes szalagokat, melyeken jókívánságaitok állnak.

Ha neked is lennének saját készítésű ajándékötleteid, küldd el nekünk  leírását  a  lanybucsustyle@gmail.com címre, és ha tudsz, csatolj fotót!